Μέθοδοι Παραγωγής

Τα πράσινα μήλα έρχονται στις εγκαταστάσεις μας μετά από αυστηρό έλεγχο που γίνεται επιτόπου στο χωράφι του Έλληνα παραγωγού. Επιλέγουμε να είναι ομοιόμορφα, γυαλιστερά, ζουμερά, και σχεδόν ίδια στο βάρος τους (220-225 γραμμάρια).

Η διαδικασία παραγωγής της αποξήρανσης έχει αρκετά στάδια και στα περισσότερα η διαδικασία γίνεται με το χέρι.

1) Τα μήλα πλένονται ένα ένα προσεκτικά ώστε να μην υπάρχει κάτι πάνω στο μήλο.

2) Βγάζουμε τον φλοιό τους.

3) Κόβουμε το μήλο σε πρώτη φάση σε 16 ισομετρικά κομμάτια και στην δεύτερη φάση με το χέρι κάνουμε τα 16 κομμάτια ..48 !!

4) Εισέρχονται στους αποξηραντήρες μας και εκεί μένουν τις κατάλληλες ώρες ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα ΑΚΡΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!

5) Ζυγίζεται ένα ένα σακουλάκι με το προϊόν μέσα.

6) Γίνεται θερμοκόλληση στο σακουλάκι.

7) Τοποθέτηση στο κιβώτιο.

8) Κλείσιμο κιβωτίου.

9) Τοποθέτηση στην παλέτα.